Kerkmeubilair

Kerkmeubilair

Een orgel is een beeldbepalend element in de meeste kerken. Orgelmakerij Steendam vindt echter niet dat het stopt bij die constatering: Ook voor advies  over de inrichting van een kerkruimte, en zeker ook de uitvoering, kunt U bij Orgelmakerij Steendam terecht.

Op de volgende gebieden kunnen wij U van dienst zijn

  • Akoustiek

  • Kleuradvies

  • Interieuradvies

  • Taxaties

  • Bemiddeling

Orgelmakerij Steendam heeft ruime ervaring in het restaureren van kerkmeubilair. Ook het volledig nieuw vervaardigen (in elke gewenste stijl) behoort tot de mogelijkheden. Eén van onze recente projecten was de restauratie van het Van Oeckelen-orgel in de Koepelkerk te Sappemeer. Na de restauratie van het orgel, heeft Orgelmakerij Steendam het gehele interieur (waaronder een 17e-eeuwse preekstoel en 18e-eeuwse herenbanken) van de Koepelkerk gerestaureerd. Enter Schilders te Winsum heeft de banken vervolgens voorzien van een imitatie-mahonie toplaag.

Om de inrichting te completeren zijn er een drietal tafels in oude stijl vervaardigd.

Kerkinterieur

Ook voor onderhoud aan kerkinterieur kunt U terecht bij Orgelmakerij Steendam: Het restaureren van meubilair, schilderwerk, ontwerp en uitvoering.

Medewerkers van Orgelmakerij Steendam hebben de expertise als het gaat om bijvoorbeeld houtimitatie, marmerimitatie of ‘normaal’ schilderwerk. Ook ontwerpen behoort tot de mogelijkheden, als totaalconcept of een onderdeel daarvan.

Voor meer informatie aangaande interieurs van kerken, of het opvragen van een offerte, kunt U bellen met 06-53404806 of mailen.

Orgelmakerij Steendam